La inaugurarea imposibila

Vlad Rotaru de la ziarul Buna Ziua Iasi ne spune despre un “caz de-a dreptul incredibil la varful administratiei judetene. Un imobil in care s-au investit peste opt milioane de euro nu poate fi folosit la sase ani de la inaugurare. Centrul Expozitional Moldova Iasi nu are nici la aceasta ora aviz de securitate la incendiu din partea pompierilor, si astfel nu poate gazdui niciun fel de manifestare. Cladirea a fost inagurata cu fast la sfarsitul anului 2010, insa desi au trecut sase ani de la acel moment, lucrurile au batut pasul pe loc. Cladirea ridicata in capatul cartierului CUG zace si acum cu obloanele trase si nimeni nu poate organiza niciun eveniment sau vreo expozitie.”

 

Articolul este dureros pentru contribuabilul roman: “Imobilul inaugurat acum sase ani din bani europeni a ajuns o ruina, in urma unei neintelegeri intre Primarie si Consiliul Judetean Iasi. An de an, Centrul Expozitional a inghitit peste o suta de mii de lei pentru intretinere si utilitati si nu a produs nimic in schimb. Acest lucru s-a perpetuat de la an la an, fara ca autoritatile sa intervina si sa ia masuri pentru redresarea situatiei. Evenimentele au lipsit cu desavarsire, iar acum lipsa autorizatiei de la ISU pare ca a pus cruce acestui proiect.

In 2015, la Centrul Expozitional a avut loc un singur eveniment organizat de UMF Iasi si care a adus incasari de aproximativ 20.000 lei. In 2015, autoritatile au cheltuit peste 130 mii lei pentru paza si pentru alte utilitati. Cheltuielile au fost mult mai mari in primii ani de la inaugurarea imobilului, fara ca CJ si primaria (parteneri la acel moment) sa inregistreze venituri. In aceste conditii, este de asteptat ca macar actuala conducere a Consiliului Judetean sa poata scoate din letargie acest proiect pentru ca s-au alocat 8,4 milioane de euro din fonduri europene si care pana acum s-a dovedit a fi un adevarat fiasco pentru intreaga administratie a Iasului.”

Imagini pentru sexy meeting

Conform evaluarii www.porcisme.ro, valoarea acestui porcism este de 8.400.000 EURO. Avand in vedere ca salariul unui medic rezident este de 400 EURO, inseamna ca acest porcism este echivalent cu munca unui rezident pentru mai mult de 1.750 de ani!!!

Comentarii Facebook