Cazare. La 4 stele. Cazatoare.

Simona Voicu de la ziarul Adevarul ne spune ca “un control al Curţii de Conturi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, cel mai mare angajator al judeţului, confirmă cum s-au tocat fonduri publice uriaşe fără justificare şi discreţionar, instituţia ajungând, în prezent, în pragul falimentului.”

Articolul este fenomenal: “În urma încheierii misiunii de audit financiar, inspectorii Camerei de Conturi au întocmit un raport în care au consemnat deficienţele constatate la DGASPC Vaslui. Valoarea prejudiciilor cauzate de modul defectuos în care s-a cheltuit bugetul DGASPC depăşeşte 2.500.000 lei, iar suma vizează doar eşantioanele supuse controlului. Investiţii supraevaluate, fragmentarea valorii contractelor pentru a fi atribuite direct, lucrări achitate fără a fi realizate, studii plătite în mod nelegal angajaţilor privilegiaţi,cazări exclusiviste în cazul deplasărilor în interes de serviciu, mii de tone de combustibil cheltuite fără justificare sunt câteva dintre neregulile descoperite şi imputate de inspectorii Camerei de Conturi conducerii DGASPC Vaslui. Cel mai mare prejudiciu, peste 1,7 milioane de lei, a fost descoperit în cazul modernizării unui centru de plasament din subordinea DGASPC Vaslui, ”Elena Farago” Bârlad, care, în mod paradoxal, este nepopulat de mai mulţi ani. ”Aceste lucrări au fost contractate prin achiziţie directă cu un singur furnizor, echipa de audit constatând că pentru aceste investiţii a fost divizată valoarea contractelor, contrar normelor privind achiziţile, aplicabile în 2015 şi 2016, respectiv OUG 34/2006”, se menţionază în raportul Curţii de Conturi. Pe locul doi în topul deficienţelor, raportat la valoarea prejudiuciului, se află consumul de carburanţi. Peste 326.000 de lei este valoarea bonurilor de combustibil pentru care nu s-a gasit justificare. Având în vedere neregulile sesizate, reprezentanţii Camerei de Conturi au extins verificările şi pentru anii 2014 şi 2015. Astfel, la 31.12.2016, s-au identificat 870 de bonuri (50 lei valoarea unui bon n.r.) date în plus în consum în contabilitate faţă de alimentările pe maşini, fără justificare şi o diferenţă de 5.651 bonuri între stocul din contabilitate şi stocul din casierie.  Cum a ajuns manopera mai scumpă decât aparatul Costuri nejustificate au fost descoperite în cazul mai multor achiziţii şi servicii. La DGASPC Vaslui s-a ajuns în situaţia absurdă de a se plăti mai mult pentru manopera unor produse, decât produsul în sine. Concludent în acest sens sunt achiziţiile realizate anul trecut în cazul aparatelor de aer condiţionat. Potrivit raportului Curţii de Conturi, la un aparat de aer condiţionat achiziţionat cu 2.179 de lei, iar manopera a costat 3.457 de lei, iar la un alt aparat cumpărat cu 1.036 lei, manopera s-a ridicat la 1.709 lei.  În cazul altor lucrări, DGASPC Vaslui a achitat integral valorile, fără ca investitiţiile să fie finalizate. Spre exemplu, pentru montarea de panouri solare de la centrul Giurcani s-au achitat 39.720 lei.”

Imagini pentru funny trip

Conform evaluarii www.porcisme.ro, valoarea acestui porcism este de 2.500.000 LEI, adica  543.478 EURO. Avand in vedere ca pensia medie este de 206 EURO, acest porcism echivaleaza cu 2.638 pensii medii!!

Comentarii Facebook