Fictiv real

Alina Neagu de la portalul de stiri hotnews ne povesteste ca “sume mari de bani din fondurile Casei de Asigurari de Sanatate a municipiului Bucuresti (CSAMB) au fost fraudate prin decontarea unor servicii fictive de ingrijiri medicale la domiciliu pe baza a sute dosare medicale intocmite in fals, scrie News.ro, citand surse judiciare. Procurorii DNA au descoperit, in urma perchezitiilor de amploare de joi, zeci de dosare medicale false. Prejudiciul in acest caz este evaluat la aproximativ 13.200.000 lei – echivalentul a aproximativ 3 milioane de euro.”

Articolul este de-a dreptul infiorator deoarece dezvaluie amploarea caracatitei din sistemul public de sanatate al Romaniei: “Potrivit documentelor descoperite de procurori la perchezitii, au existat numeroase situatii in care prioritate la aprobare si decontare au avut dosare medicale cu pacienti fictivi, in timp ce solicitarile pacientilor asigurati care ar fi avut dreptul sa beneficieze de servicii medicale la domiciliu erau refuzati. Pentru evitarea depistarii fraudelor, se intocmeau, in fals, raportari lunare de servicii medicale necesare decontarilor, iar in paralel erau introduse si sterse date din sistemul informatic unic integrat al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, prin accesarea fara drept a acestuia, astfel incat in sistem sa apara ca serviciile medicale au fost efectuate in realitate.”

Imagini pentru funny hospital

Conform evaluarii www.porcisme.ro, valoarea acestui porcism este de 3.000.000 EURO. Avand in vedere ca alocatia lunara pentru un copil este de 20 EURO, acest porcism echivaleaza cu alocatiile pentru 150.000 copii!!!

Comentarii Facebook