Fara licitatie. Cu simplificare.

Cristian Anton de la Jurnalul National ne informeaza ca “Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a atribuit în aceeaşi zi două contracte, fără licitaţie, unei firme deţinute de un apropiat al Robertei Anastase, fost lider PDL şi preşedinte al Camerei Deputaţilor. Alexandru Claudiu Coleşiu a fost şef de campanie al deputatei, care a reuşit la un moment dat să-l pună şi director general al companiei de stat Conpet SA.”

Din articol aflam detalii lamuritoare: “ANL a acordat pe 06.03.2017 un contract de proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţie “Locuinţe pentru tineri destinate închirierii, judeţul Constanţa, municipiul Mangalia, str. Oituz, lot 1, specialişti din sănătate”, în urma unei cereri de ofertă, prin procedură simplificată. Colen Impex SRL Ploieşti, firma aleasă de ANL, va primi pentru serviciile sale 2.179.500 de lei, fără TVA. În aceeaşi zi, ANL a atribuit un contract similar, de proiectare şi executare lucrări de “Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, judeţul Ialomiţa, municipiul Slobozia, str. Viilor nr. 65A, specialişti în sănătate”, tot fără licitaţie, singurei firme care a depus o ofertă, respectiv aceeaşi Colen Impex SRL. Societatea ploieşteană va încasa în acest caz 1.143.180 lei, fără TVA.”

Intrebare de final: de ce nu s-a organizat licitatie pentru aceste lucrari cu sume fabuloase?!?

Imagini pentru strange house

Conform evaluarii www.porcisme.ro, valoarea acestui porcism este de 3.987.216 lei, adica 886.048 EURO. Avand in vedere ca salariul unui profesor debutant este de 450 EURO, acest porcism echivaleaza cu munca unui profesor pe mai mult de 164 ani!!!

Comentarii Facebook