Haos sanatos. Cu bolnavi.

Portalul de stiri hotnews ne informeaza ca “aparatura medicala cumparata cu peste 55 de milioane de lei din bani publici de spitalele din tara nu a fost pusa in functiune sau nu a fost utilizata in scopul initial, arata Curtea de Conturi. Haosul din sistemul sanitar, descris in draftul unui raport al Curtii de Conturi pentru 2015, include si gasirea unor plati ilegale de jumatate de milion de lei prin supraestimarea valorii, precum si plati de peste 5 milioane de lei pentru echipamente medicale cumparate fara respectarea procedurilor de achizitii publice.”

 

Articolul ne provoaca plansul deoarece vedem modul in care se risipesc banii publici in Romania zilelor noastre.

 

“Prejudiciul total calculat de Curtea de Conturi se ridica la 61,7 milioane de lei in 2015.

Un exemplu elocvent al modului in care sunt cheltuiti uneori banii publici in sanatate este sectia pentru Arsi de la Spitalul de Urgenta Floreasca. In ciuda cheltuirii a peste 9 milioane de euro pentru echipamente, dotari si servicii, sectia nu este nici acum functionala in integralitate.”

Imagini pentru funny doctor

Conform evaluarii www.porcisme.ro, valoarea acestui porcism este de 61.700.000 lei, adica 13.711.111 EURO. Avand in vedere ca pensia medieĀ este de 206 EURO, acest porcism echivaleaza cu 66.559 pensii medii!!

Comentarii Facebook