Teatru cu scumpeli

Televiziunea de stiri Digi24 ne spune ca “Florin Vlad se ocupă de recondiţionarea clădirilor istorice de 17 ani şi are în portofoliu peste 35 de lucrări, inclusiv conace şi proprietăţi boiereşti istorice. Până în mai avea un ţel pe care-l respecta cu sfinţenie. Să evite lucrările în care este implicat statul. A fost însă convins de colegii mai tineri din echipă că nu ar strica să se înscrie la astfel de licitaţie.

„Ştiind că firma nu a mai lucrat cu statul am zis hai să încercăm. Era o lucrare de anvergură, mai ales în sensul de portofoliu,” spune Andrei Balcan, inginer.

După calcule îndelungate şi evaluri, compania a făcut o ofertă pentru a renova faţada teatrului Odeon.

„Surpriza pentru toată lumea, dar noi am fost cei mai surprinşi, este nu doar că am avut preţul cel mai mic, dar diferenţa de preţ între noi şi cel mai mare competitor era de 450 de mii de euro, iar între noi şi următorul competor era de 250 de mii de euro,” precizează Florin Vlad, director firmă de restaurări.

Lucrarea, extrem de complexă, prevedea infrumuseţarea pereţilor exteriori ai teatrului, aflaţi acum într-o stare de degradare accentuată. Constructorii trebuie să ţină cont şi de valoarea istorică a clădirii. Firma declarată câştigătoare a cerut pentru intervenţie 4,5 milioane de lei. Comisia Tehnică a Teatrului Odeon a considerat că cea mai avantajoasă ofertă, de 2,8 milioane de lei, este “neobişnuit de mică”.

Reportajul ne arata de fapt cum se risipesc banii publici prin ignorarea celor mai bune oferte.

Imagini pentru sexy actor

 

Conform evaluarii www.porcisme.ro, valoarea acestui porcism este de 250.000 EURO. Avand in vedere ca alocatia lunara pentru un copil este de 20 EURO, acest porcism echivaleaza cu alocatiile pentru 12.500 copii!!!

Comentarii Facebook